fredag

Dricka mig till döds.

18

dagens outfit: gammal missoni, wolfords 30 denier (en djup gäspning)

Vet inte om det är röken i lungorna eller all 65%:ig nässeldricka, men just nu kommer jag inte på en enda sak jag gjort i mitt liv som betytt något. Jag sitter och slumpar fram ord i Ionescos "Le Solitaire", för att göra det värre, och det hjälper.

Det snöade slarvigt snabbt i ansiktet och jag gav upp. Lät flingorna bli till lera på mina ögonfransar och slaskigt rinna ner för kindkurvorna.

Jag screenar stackars Yva på svartabäret. Känner bara hat för fredagar. Det finns knappt en gata att fly till för endast kullerstenssällskap. Behövs det en dödlig cyklon för att få en människofri gata? Gå och lägg er Stockholm. There's nothing out there for you.

Fyra glas till, sen svarar jag Yva och sveper mig till baren och ansluter till deras självförakt bland alla andra spöken. Det finns ju trots allt en charm med att slippa hälla upp sin egen alkohol.

10 kommentarer:

 1. you sure drink a lot........

  SvaraRadera
 2. .....och varför skulle hon inte...
  Live life nice and colorful.

  SvaraRadera
 3. ...det är farligt att dricka så mycket när man är så ung. Och drickandet är ju bara en flykt från något. Erika, du borde söka hjälp. Om du inte vågar leva vardagen utan alkokol så behöver du hjäääääälllllp.

  SvaraRadera
 4. Gumman.. var rädd om dig är du snäll.
  /M

  SvaraRadera
 5. vardagen utan alkohol. varför SKULLE man vilja leva vardagen utan alkohol? vad är bra med den? snälla förklara.

  SvaraRadera
 6. människofria gator hittar du vid fem tiden varje morgon. stockholm är fan inte vaket, jag är ute varje helg, kommer för det mesta hem tidigast fem och varje hemfärd är alltid lika död. stockholm borde vakna om vi ska leva upp till nordens nickname 'vodka bältet'
  agree?

  SvaraRadera
 7. du har kanske rätt. idag känns alla gator desto mer ensamma. men vodka bältet vill jag nog inte att vi lever upp till. åh. ses på linnégatan fem i natt? fast i och för sig: är vi två är vi ju inte ensamma.

  SvaraRadera
 8. kanske inte fysiskt, men psykist. fem på linnégatan?

  SvaraRadera
 9. ah! klart att man lungt kan supa skallen av sig i den här delen av världen. jag och mina vänner skyller på de långa mörka vintrarna.
  Nåt borde man ju få ut av dem.

  För övrigt vill jag gärna veta vad nässeldricka är? det låter som hostmedicin...

  SvaraRadera